Racebeskrivelse

Det er ikke tilladt at kopiere fra Skandinavisk Fjerkræstandard, så derfor har vi i klubben lavet denne beskrivelse.
Stor race:
Hane
Vægt 3100 – 3600 g
Kroppen
Moderat lang krop med næsten vandret stilling, kroppen skal være bred og dyb. Halsen skal være middellang, og med behæng, der er fyldigt og ikke krusende. Brystet skal være langt og bredt, og med god kødsætning, mens bugen skal være bred, fyldig og godt udviklet. Lårene skal være godt kødsatte, men uden for grov knoglebygning, og løbene skal være kødfarvede, middellange og velstillede, og med let befjedring på ydersiden, ikke for grovskællet. De fire tæer skal være spredte og lige, og ydertåen med let befjedring.

Ryg/hale
Ryggen skal være middellang og flad, og i hele længden flad og vandret. Skuldrene skal være brede, afrundede og højt ansatte, mens vingerne skal være middellange til korte, foldede og tæt holdt til kroppen. Sadlen skal være bred og med fyldig og med afrundet i overgangen til halen. Halen skal være velbefjedret og båret i en vinkel på 45-60 grader i forhold til underlaget.

Hoveddele
Hovedet skal være middelstort, ansigtet skal være livligt rødt, glat og uden ujævnheder. Kammen skal være enkelt og opretstående med 5-7 rentskårne takker, kammen, hagelapperne og øreskiverne skal være middelstore og med livligt rødt væv, hagelapperne skal være afrundede og øreskiverne aflange. Øjnene skal være store, klare og fremtrædende, og røde til orange, og næbbet skal være kraftigt og let krummet, farve efter varietet.

Høne
Vægt 2500 – 3100 g
Som beskrevet for hanen, kroppen skal dog være længere og stillingen dybere. Bugen skal være godt udviklet, ryggen skal være vandret, og halen skal være forholdsvist lang og bred i ansatsen. Kammen skal være opretstående, men det er tilladt med hældende bagkam.

Æg
Vægt mindst 65 g, idealvægt 71 g.
Skallen skal være meget mørkebrun.
Dværg:
Hane
Vægt 1000 – 1200 g
Krop
Moderat lang krop med næsten vandret stilling, kroppen skal være bred og dyb. Halsen skal være moderat lang, og kun let buet, med behæng der er fyldigt og når til skuldrene. Brystet skal være bredt og dybt, og godt afrundet, mens bugen skal være bred, fyldig og godt udviklet. Lårene skal være kraftige, middellange, fast befjedret og med bred stilling, og løbene skal være middellange, relativt kraftige, og med let befjedring på ydersiden, ikke for grovskællet. De fire tæer skal være spredte og lige, og ydertåen med let befjedring.

Ryg/hale
Ryggen skal være lang og flad med bredde i hele længden, let faldende mod halen. Skuldrene skal være brede og højt placerede, mens vingerne skal være relativt korte, tæt holdt til kroppen, og sadel skal være bred og med fyldigt udviklet behæng, og afrundet i overgangen til halen. Halen skal være bred i ansats og lidt højt båret, og med godt bøjede sejlfjer og fyldige sidesejlfjer.

Hoveddele
Hovedet skal være middelstort, fyldigt og lidt fladt, med et livligt rødt ubefjedret ansigt. Kammen skal være enkelt og opretstående med 4 -6 rentskårne takker, kammen, hagelapperne og øresliverne skal være middelstore og med livligt rødt væv, hagelapperne skal være afrundede og øreskiverne aflange. Øjnene skal være livlige og orangerøde, og næbbet relativt kraftigt og let krummet, farve efter varietet.

Høne
Vægt 900 – 1000 g
Som beskrevet for hanen, kroppen skal dog være længere og stillingen dybere. Bugen skal være godt udviklet, ryggen skal være vandret, og halen skal være forholdsvist lang og bred i ansatsen. Kammen skal være opretstående, men det er tilladt med hældende bagkam.

Æg
Vægt mindst 45 g, idealvægt 49 g.
Skallen skal være meget mørk rød-brun.