Ny med Maran

Der er mange forskellige grunde til at mennesker vil holde fjerkræ. Nogle vil have dyr der skal fylde så lidt som muligt og være søde små kæledyr, andre vil have mange æg eller flotte æg eller have gode slagtedyr.
Hvilke ønsker får du opfyldt ved at vælge Maranhøns?

  • Maran findes både i dværg og i stor race.
  • Maran er både i dværg og i stor en såkaldt svær (tung) race, der for det meste holder sig ret tæt ved jorden og derfor normalt kan holdes bag et havehegn eller bag en hæk, der er lukket med hegnstråd forneden. Overdækning af hønsegård eller have er derfor ikke nødvendig for at holde hønsene hjemme. Man skal dog være opmærksom på at alle høns – også Maran – gerne vil lidt op at sidde, når de hviler, så hvis der er træer med lave grene i eller lige ved siden af indhegningen, eller hvis der er lægter over lave hegn og låger, så har hønsene noget at ”sigte” efter, og kan flyve op alligevel. Maran er normalt et meget roligt og tillidsfuldt dyr, som med daglig kontakt let bliver håndtamt og kan tages op.
  • Maran er en relativt flittig æglægger med en lang sæson. Med høner i lidt forskellig aldre kan man også få sit daglige æg om vinteren, og så er det nogle af de flotteste – oftest meget mørkebrune – æg der findes.
  • Modsat mange andre racehøns kan Maranerne formere sig uden rugemaskine, idet en del høner (ikke alle) har bevaret evnen til selv at udruge og passe på en kyllingeflok, et fantastisk skue for hele familien, men især til stor glæde og morskab for børn og børnebørn. Rugelysten kan stimuleres ved at lade 8-10 æg eller kunstige æg blive liggende i en ”hyggelig” lidt mørk rede.
  • Maranen er et fantastisk slagtedyr med en relativt hurtig tilvækst og gode lår og godt brystkød – fremavlet af franskmænd til franskmænd – altså “crème de la crème”.