Opdrætterliste

Opdrætterliste.
På denne liste er opført de medlemmer af Maranklub DK som har Maran i dværg eller stor race og som har ønsket at stå på listen.
Nogle medlemmer er først lige begyndt med æg af Maran og står derfor ikke på listen, enkelte har ikke ønsket at stå på en offentligt tilgængelig liste, og andre mangler vi oplysninger fra.
Det er vigtigt at gøre sig klart, at ikke alle medlemmer af Maranklub DK avler med udstilling for øje, og der kan derfor være stor forskel på kvaliteten af dyrene, selvom de lægger flotte æg og giver godt kød.
Bestyrelsen i Maranklub DK garanterer ikke for rigtigheden af de enkelte avleres oplysninger, som ligger til grund for listen.

Det er også vigtigt at forstå, at en opdrætterliste IKKE er en liste over medlemmer, der har noget de vil sælge, men at de muligvis har dyr til salg.
Det er muligt at komme i kontakt med de enkelte opdrættere og lave aftaler for fremtiden, men her og nu er mange medlemmer selv kun lige begyndt på opdræt, og hvis de har noget at sælge vil det stå under fanen ”Til salg”.

De varieteter som for tiden er standardgodkendte til udstilling i Danmark er:

Dværg:
Grå-stribede (tidligere kaldet gøgespættede) og Sort-kobber.

Stor race:

Grå-stribede (tidligere kaldet gøgespættede) og Sort-kobber, Gråstribet-kobber, Blå-kobber og Guld Sort/Hvedefarvet.

Forkortelser: sk: sort-kobber, bk: blå-kobber, ss: sort-sølv, bs: blå-sølv, gk: gråstribet-kobber, grå: gråstribet, hve: hvedefarvet, hvi: hvid, sp: Splash, gl: guld laksefarvet, sl: sølv laksefarvet.

Står forkortelsen med STORT SK er det stor race og med lille sk er det dværg:

Opdrætterlisten ligger som et pdf-dokument, skulle du ikke have en pdf-læser på din computer, kan den hentes her: https://get.adobe.com/dk/reader/

Opdrætterliste marts 2023